تهاتر اسکلت بتنی

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

همان طور که می دانید تهاتر انواع مختلفی دارد، یکی از انواع آن تهاتر اسکلت بتنی است. این نوع تهاتر در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. با املاک داران همراه باشید تا در مورد تهاتر اسکلت بتنی، قوانین و مقرراتی که باید رعایت شوند، آیا اصلا این نوع تهاتر توصیه می‌شود یا خیر؟ بحث کنیم.

تهاتر اسکلت بتنی

تهاتر چیست؟

تهاتر یا بارتر به معنای معامله پایاپای دو کالا است. در این نوع معاملات، طرفین معامله بر اساس نیاز خود به مبادله دو کالا با یکدیگر می پردازند.

تهاتر به معنای الزام به انجام تعهد به صورت دو طرفه است. در واقع هر دو طرف معامله یک دین بر گردن یکدیگر دارند و اگر هر یک از طرفین قرارداد در انجام تعهدات خود کوتاهی کند، امکان پیگرد قانونی و الزام او اجرای تعهد خود وجود دارد. به طور کلی تهاتر شامل سه زیر مجموعه تهاتر قهری، تهاتر قضائی و تهاتر قراردادی می شود.

همانطور که می دانید، دو دین یکسان در تهاتر، ارزش یکدیگر را ساقط می نمایند. بنابراین تعهدات طرفین نسبت به یکدیگر باید از ارزش یکسانی برخوردار باشد. تعیین بهای عوضین، باید با توافق طرفین تهاتر و کمک گرفتن از یک کارشناس بی طرف انجام شود. در ضمن اگر دیون از یک جنس نباشند، تهاتر از نوع قراردادی خواهد بود. در واقع تهاتر اسکلت بتنی می تواند در هر سه حالت تهاتر رخ دهد، ولی تهاتر قراردادی اسکلت بتنی رایج تر است.

تهاتر

تهاتر اسکلت بتنی چیست؟

تهاتر اسکلت بتنی به معنای تعویض یا تاخت زدن سازه‌های بتنی است. تمایل به این نوع معامله‌ی تهاتری، به دلیل کاهش نقدینگی در کشور روز به روز افزایش می‌یابد. از طرف دیگر تهاتر اسکلت بتنی باعث سود بیشتر برای طرفین معامله می شود. در واقع در چنین معاملاتی، پیمانکاران دیگر نگران تامین مصالح ساختمانی و غیره برای پیشبرد پروژه نیستند، کافیست تامین مصالح را به شرکت‌های مربوطه که تهاتر مصالح ساختمانی انجام می‌دهند یا پیمانکارانی که با تهاتر کسب درآمد دارند واگذار کنند.

تهاتر سازه انواع مختلفی دارد که تهاتر سقف بتنی و تهاتر سازه بتنی دو مورد از رایج ترین آن‌ها به شمار می‌رود. در تهاتر سازه بتنی معمولا بین کارفرما و پیمانکار ساختمان توافق می شود تا در صورت انجام پروژه، بخشی از ملک به آن ها تعلق گیرد. تهاتر اسکلت بتنی همیشه از نوع قراردادی است، چرا که پیمانکار باید پروژه را طبق نظر کارفرما پیش ببرد.

شرایط تهاتر اسکلت بتنی

تهاتر اسکلت بتنی یکی از معاملات تهاتری پر طرفدار است که قوانین خاص خود را دارد. اگر هنگام تنظیم قرارداد دقت کافی نداشته باشید، خسارت جبران ناپذیری برای شما به دنبال خواهد داشت.

در بند اول قرارداد تهاتر اسکلت بتنی به تعیین روابط طرفین و مشخصات آن‌ها پرداخته می شود. اگر هر یک از طرفین معامله، اشخاص حقوقی باشند، باید نمایندگان قانونی آن‌ها نیز در جلسه حضور یابند. نام و نام خانوادگی، شماره ملی، شماره ثبت شرکت، نشانی، شماره تلفن ثابت و همراه، از موارد مهم برای ذکر در قرارداد هستند. می توان طرفین معامله را با عناوین پیمانکار و کارفرما، یا طرف اول و دوم و یا معاوض و متعاوض مشخص نمود.

روش های تهاتر سازه بتنی

تهاتر کردن بتن دارای روش های مختلفی است که با توجه به شرایط قرارداد، طرفین معامله می توانند از آن سود ببرند. در اینجا به توضیح رایج ترین روش های تهاتر سازه بتنی می پردازیم:

تهاتر تامین بتن

یکی از روش‌های تامین بتن مورد نیاز برای پروژه های ساختمانی تهاتر کردن بتن است. در واقع تامین کننده‌ی بتن، مصالح ساختمانی مورد نیاز را برای اجرای پروژه در اختیار سازنده قرار می دهد. طرف دیگر قرارداد نیز در ازای مصالح، ملک یا آپارتمان به تامین کننده تحویل می دهد. در این روش، سازنده وظیفه اجرای سازه بتنی را بر عهده دارد.

تهاتر اجرای سازه بتنی

یکی دیگر از روش های تهاتر سازه بتنی، اجرای سازه است. در این روش، سازنده وظیفه تهیه مصالح ساختمانی را بر عهده دارد و اجرای سازه بتنی بر عهده طرف اول معامله یا همان کارفرما است.

تهاتر تامین و اجرای بتن

و اما تهاتر تامین و اجرای بتن یکی دیگر از روش های تهاتر سازه بتنی است. در این روش از تامین بتن تا اجرای سازه بتنی، بر عهده طرف اول معامله است. پیمانکار یا سازنده در این نوع تهاتر، تنها وظیفه نظارت را بر عهده دارد.

روش های تهاتر سازه بتنی

نکات مهم درباره تهاتر اسکلت بتنی

قبل از هر اقدامی برای تهاتر اسکلت بتنی باید متراژ بنا، ارزش کار و قیمت نهایی مطلع شوید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا روند تهاتر را به صورت عادلانه تری پیش ببرید.

در صورتی که پروژه بزرگی پیش رو دارید، باید برای آزمایش مقاومت و کیفیت بتن به کار رفته در اسکلت بتنی اقدام کنید. سعی کنید تیم پیمانکار را در جریان این مسائله قرار دهید تا از هدر رفتن زمان و هزینه جلوگیری شود.

در قرارداد تهاتر اسکلت بتنی باید تمام موارد حائز اهمیت برای طرفین معامله، ذکر شود. تاریخ تحویل، عوض و تعهدات پیمانکار و کارفرما باید به طور دقیق در قرارداد مشخص گردد. توجه داشته باشید که عوض قرارداد باید به طور دقیق تعیین شود تا در حق هیچ یک از طرفین اجحاف صورت نگیرد. طبق توافق طرفین معامله، می توان جریمه ای برای دیرکرد تعیین کرد تا ضرر احتمالی جبران شود.

اگر طرفین معامله اشخاص حقوقی باشند، مشخصات و حدود اختیارات نماینده ها باید به طور کامل بررسی شود. چگونگی تهیه مصالح ساختمانی، تاریخ شروع پروژه، تاریخ تحویل و غیره از جمله جزئیاتی است که باید در قرارداد تهاتر اسکلت بتنی به طور کامل ذکر شود. مراحل اجرای پروژه توسط پیمانکار و همچنین نقشه های ابتدایی بنا باید در پیوست قرار گیرد.

تهاتر شرایط

جمع بندی

در قرارداد تهاتر اسکلت بتنی باید به یک سری نکات توجه ویژه داشته باشید. به طور مثال هر دو طرف باید قبل از هر کاری، درباره یکدیگر تحقیق کنند. همچنین باید تبصره هایی برای احتمالات افزایش یا کاهش قیمت مصالح و غیره در بازار در نظر بگیرید. بهتر است طرفین قرارداد یک نسخه از اسناد و قرارداد عقد شده را نزد خود نگه دارد. در این مقاله به توضیح مفهوم تهاتر اسکلت بتنی و نکات مربوط به آن پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از مشاوره رایگان ما در مجموعه املاک داران بهره‌مند شوید.